SDE

Владика Ярослав (Приріз) в неділю Святих Отців І-го Вселенського собору в Нікеї: "Кожен християнин покликаний збагатити християнську прабатьківську віру своїм щирим духовним життям, служінням Богові та ближнім"

28 травня 2012
Друк E-mail
Ікона
Святі Отці І-го Вселенського собору в Нікеї
На цьому 27 травня наголосив Преосвященний владика Ярослав (Приріз), єпископ Самбірсько-Дрогобицький, під час Божественної Літургії у Катедральному храмі Пресвятої Трійці м. Дрогобича.

У своєму зверненні до вірних єпископ зауважив, що в неділю після Вознесіння Господнього Церква згадує Святих Отців І Нікейського Собору 325 р.: "Отці Собору оборонили правдиву науку в Триєдиного Бога і божество Ісуса Христа, заповівши нам передавати з покоління в покоління Євангельські поучення". Гортаючи сторінки церковної історії, владика Ярослав зауважив, що на початку IV століття Христова Церква після довгого періоду переслідувань отримала свободу. Єпископ зауважив, що для Церкви "це був урочистий етап в історії, але разом з цим почався період іншого випробування".

Архиєрей додав, що з плином часу де-не-де серед християн почали поширюватись різні вчення, що суперечили вченню Ісуса Христа. Одним з перших таких широко поширених хибних вчень була єресь священика Арія, який заперечував божество Ісуса Христа. Супроти цього вчення виступили єпископи, що зібрались в Нікеї – передмісті Константинополя. "Спираючись на сповідування віри, вживані від апостольських часів, вони назвали Христову Церкву «єдиною, святою, соборною і апостольською»", - наголосив владика.

Пригадуючи вірним про відвагу Святих Отців у відстоюванні істинності Христової віри, владика Ярослав сказав: "Сьогоднішнє свято пригадує нам про наш обов'язок берегти свою віру та відважно свідчити Божу правду у сучасному світі". На думку єпископа, перші християни є добрим прикладом для сучасних віруючих у тому, як потрібно свідчити Бога кожного дня, чи то вдома, чи на місцях нашої праці.

о. Олег Чупа,
прес-секретар Самбірсько-Дрогобицької єпархії

Теми: Ярослав (Приріз), Катедральний собор

Інші публікації за темою

banner

Архів
^ Догори